Vad är det som skapar en bra spelupplevelse – en översikt

När spel först blev populära så var det inte alls lika många som spelade som det är idag. Oavsett om man ser på TV-spels marknaden eller casinospel så var det inte alls lika populärt att spela då. De enda som spelade TV-spel var nördar medans de allra flesta idag spelar videoslots, TV-spel eller till och med spel på mobilen som Candy Crush och Pokémon GO. Så det är alltså en hel del mer populärt nu för tiden att spela, men vad är det som skapar en bra spelupplevelse?

Grafikcards-316501_960_720

Bara för att ett spel har bra grafik så betyder det inte automatiskt att det skapar en bra spelupplevelse. Om man till exempel ser på spel som Uncharted 4: A Thiefs End så finns där otrolig grafik och story men det är inte allt som krävs för att skapa en bra spelupplevelse. Många som spelat just Uncharted 4 klagar på att det känns mer som en interaktiv långfilm än ett TV-spel på grund av att det mesta av spelet går som på räls, du har inte så mycket frihet i vad du gör.

Story & Miljö

Ett spel som har en väldigt bra story och en perfekt miljö kan skapa en väldigt positiv spelupplevelse och får ofta spelarna att sugas in i storyn. Ett exempel på ett spel med en perfekt miljö som ofta lyckas med att helt uppsluka spelare är det första Bioshock spelet. Genom att skapa en unik miljö som gradvis introducerar spelarna till det universum som gäller gör att det är en väldigt spännande spelupplevelse. En sak som dock håller tillbaka just Bioshock är att grafiken inte var den allra bästa ens vid releasen år 2007. Det finns dock remaster versioner tillgängliga för Bioshock 1 & 2 nu.

Så vad är det egentligen som skapar en bra spelupplevelse

Faktum är att endast en sak inte räcker för att skapa en bra spelupplevelse. Vad som krävs är snarare en nyttig kombination av bra grafik, en story som är intressant, en miljö som uppslukar spelaren och frihet för den som spelar att göra vad de vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *